Home > Produse Calivita > Evening Primrose Oil

Astazi Evening Primrose Oil la oferta speciala. Apasa aici sa vezi…

Evening Primrose Oil (uleiul de Primula) s-a dovedit eficace in ameliorarea starilor depresive la alcoolici, prin deblocarea transformarii acidului alfa-linoleic in acid gamma-linoleic (PGEI, transformare inhibata de alcool si generatoare de depresii psihice) si si in combaterea durerilor si a neplacerilor asociate ciclului menstrual.

Evening Primrose Oil (uleiul de Primula) are efect protector asupra ficatului si rinichilor, organe agresate in mod special de alcool.

Cumpara acum Evening Primrose Oil la cel mai mic pret de distributie de pe piata din Romania!

Comenzi telefonice: 0762242717

Astazi Evening Primrose Oil la oferta speciala. Apasa aici sa vezi…

Evening Primrose Oil contine capsule cu ulei de primula.

Acizii grasi nesaturati sunt indispensabili pentru functionarea normala a sistemului circulator, dar, cu toate acestea, nu se gasesc intr-o cantitate suficienta in alimentele pe care le consumam. Uleiul de primula este o sursa naturala excelenta de acizi grasi nesaturati.

Evening Primrose Oil (uleiul de primula) se obţine dintr-o planta originara din America de Sud si Canada; contine doi acizi grasi nesaturati foarte importanti pentru sanatate: acidul alfa-linoleic si acidul gama-linoleic.

Aceste doua substante sunt cunoscute datorita efectelor lor benefice.

Ajutand la controlul greutatii corporale, scaderea tensiunii arteriale si reducerea riscului formarii de cheaguri sanguine, ele pot scadea riscul afectiunilor cardiovasculare si al infarctului.

Evening Primrose Oil (uleiul de primula) ne oferă, însă, şi alte beneficii: ameliorează simptomele neplăcute dinaintea menstruaţiei (sindromul pre-menstrual – PMS), protejează ficatul împotriva efectelor nocive ale alcoolului, întăreşte sistemul imunitar şi încetineşte procesele de îmbătrânire.

Alimentaţia noastră este bogată în acizi graşi saturaţi şi colesterol, dar săracă în acizi graşi nesaturaţi, care sunt benefici pentru organism.

Luminita de seara (Oenothera biennis) este o planta originara din America de Sud, raspandita ulterior in America de Nord, chiar pana pe coasta estica a Canadei.

Indienii americani o utilizau in cazul bolilor dermatologice, a plagilor, a astmului si virozelor. Cunoscuta in Anglia inca din secolul al XVII-lea, primeste ulterior denumirea de „leacul bun la toate”.

Uleiul extras din luminita de seara contine doi acizi grasi nesaturati, acidul alfa-linoleic si acidul gama-linolenic, cunoscuti si sub denumirea de vitamina F.

Primul este un acid esential care nu poate fi sintetizat in organism, pe cand acidul gama-linolenic este produs in organism, avand ca precursor acidul alfa-linoleic si, la randul sau, constituie materia prima pentru sinteza prostaglandinelor.

Prostaglandina E1 este cea mai importanta, avand un rol primordial in combaterea aterosclerozei, a hipertensiunii arteriale, obezitatii, trombozelor, fiind stimulanta a imunitatii si functiilor cerebrale.

Datorita calitatilor enumerate mai sus, Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca 3% din caloriile introduse in organism prin alimentatie sa fie furnizate de catre acizii grasi esentiali, iar in cazul copiilor si a femeilor care alapteaza, acest procent sa fie de 5%.

Alimentatia omului modern este bogata in acizi grasi saturati si uleiuri vegetale prelucrate industrial, din care lipsesc acizii grasi nesaturati.

Din aceasta cauza, se modifica raportul optim dintre aceste doua tipuri de acizi grasi, ducand la aparitia bolilor cardiovasculare.

Uleiul de luminita de seara contine aproximativ 72% acid linoleic si 9% acid gama linolenic, iar din aceasta cauza poate fi considerat cea mai importanta sursa naturala de vitamina F.

Acest ulei eteric are atat un efect neutralizant al radicalilor liberi, cat si un efect de impiedicare a formarii acestora.

Jill Belch de la Universitatea din Glasgow a realizat un experiment pe 52 de bolnavi de artrita reumatoida, 17 dintre ei primind ulei de luminita de seara, alti 17 o combinatie de ulei de luminita de seara si untura de peste, iar ceilalti 18, placebo (o substanta inactiva, neutra).

La 83% dintre pacientii primei grupe, durerile s-au ameliorat considerabil, acelasi rezultat fiind obtinut de catre 94 % din pacientii celei de a doua grupe, in timp ce doar 34 % din componentii celui de al treilea lot au renuntat la calmante.

Efectele pozitive s-au facut prezente la 2-4 luni de la debutul tratamentului.

Uleiul de luminita de seara s-a dovedit eficace si in combaterea durerilor si neplacerilor asociate ciclului menstrual. Un studiu efectuat pe 70 de femei din Marea Britanie a demonstrat ca prin administrarea zilnica a 6 capsule de ulei de luminita de seara in trei prize, 67% dintre ele au scapat total de simptomele neplacute, 22% au inregistrat ameliorari considerabile, in timp ce la 11% nu s-a remarcat nici un efect.

Alt efect al acestui ulei consta in ameliorarea starilor depresive la alcoolici, prin deblocarea transformarii acidului alfa-linoleic in acid gama-linolenic (PGE1), transformare inhibata de alcool si generatoare de depresii psihice.

De asemenea, uleiul de luminita de seara are efect protector asupra ficatului si rinichilor, organe agresate in mod special de alcool.

Uleiul de luminita de seara intarzie aparitia complicatiilor diabetului zaharat, contribuie la buna functionare a glandei tiroide si incetineste procesul de imbatranire.

Atentie! Acizii grasi nesaturati sunt deosebit de sensibili fata de actiunea radicalilor liberi.

De aceea, celor ce consuma cantitati mari de acizi grasi omega-3 sau ulei de luminita de seara li se recomanda sa utilizeze in completare si antioxidanti.

O capsula Evening Primrose Oil contine:
365 mg acid cis-linoleic
45 mg acid gama-linolenic

Mod de administrare:
Consumaţi 3-6 capsule gelatinoase pe zi sau conform indicaţiilor.
Cantitate: 100 capsule gelatinoase

Evening Primrose Oil Comenzi rapide prin telefon: 0762.242.717

Home > Produse Calivita > Evening Primrose Oil

Evening Primrose Oil (100 capsule gelatinoase)