Home > Produse Calivita > Melatonin 1 mg

Astazi Melatonin 1 mg la oferta speciala. Apasa aici sa vezi…

Melatonin 1 mg produs nou de la Calivita are capacitatea de a reduce efectele stresului si a creste nivelul de energie.

Melatonina este o substanta cu rol complex in organism, renumita mai ales pentru faptul ca regleaza ceasul biologic.

Melatonina este o substanta sintetizata la nivel acestei glande (epifiza), in conditiile in care intensitatea luminii scade.

Pornind de la serotonina, o substante neurotransmitatoare, glanda epifiza prepara si secreta melatonina.

Melatonina are rol important in ritmul circadian sau alternanta periodica somn-veghe.

Cumpara acum Melatonin 1 mg la cel mai mic pret de distributie de pe piata din Romania!

Comenzi telefonice: 0762242717

Astazi Melatonin 1 mg la oferta speciala. Apasa aici sa vezi…

Scaderea intensitaii luminii naturale stimuleaza sinteza sa, acest lucru asigurand odihna fiziologica.

Faptul in sine este deosebit de important, deoarece, in timpul starii de veghe, in organism se acumuleaza cantitati importante de substante toxice care pot fi eliminate doar in timpul somnului, corespunzator bioritmului fiecaruia.

Secretia acesteia in corp este influentata de factori ca stilul de viata si inaintarea in varsta.

Cea mai mare cantitate de melatonina se secreta in primii 3 ani de viata, atunci cand bebelusii dorm mai mult de 12 ore pe zi.

Cu cat inaintam in varsta, cu atat secretia de melatonina scade, de aceea si incidenta tulburarilor de somn creste.

Consumul melatoninei ca supliment iti poate readuce echilibrul ceasului biologic, oferindu-ti un somn linistit si o recuperare mai rapida a organismului pe timpul noptii.

S-a descoperit, de asemenea, ca melatonina este unul dintre cei mai puternici antioxidanti (mai putemic chiar decat vitaminele C si E), fiind singurul antioxidant capabil sa patrunda in celulele corpului si sa previna astfel distrugerile provocate de radicalii liberi ajunsi in profunzimea structurilor morfo-functionale ale organismului.

Melatonina distruge intr-o mare proportie radicalii liberi raspunzatori de unele afectiuni degenerative (cancer, Alzheimer, Parkinson, dementa senila, etc.).

In zilele noastre, exista o preocupare accentuata pentru a se reusi supravietuirea indivizilor pana la varste inaintate intr-o forma fizica si intelectuala buna.

A aparut astfel conceptul de „successful aging”, adica “imbatranire reusita”. Aceasta inseamna incetinirea sau intarzierea dezvoltarii unor maladii si a unor procese degenerative care creaza dificultati in existenta persoanelor in varsta.

Numeroase cercetari au demonstrat ca aceste procese pot fi incetinite, creandu-se, in zilele noastre, adevarate strategii anti-imbatranire care se refera la: o dieta echilibrata din punct de vedere caloric, modificari in stilul de viata (nutritie sanatoasa, oxigenare corespunzatoare, odihna, auto-cunoastere), practicarea unor activitati fizice (fapt care incetineste diminuarea masei musculare odata cu inaintarea in varsta), stimularea secretiei unor substante cu rol in procesul de imbatranire.

Profesorul Dario Acuna Castroviejo de la Universtitaea din Granada a coordonat cercetarile efectuate pe cobai modificati genetic, suferind de imbatranire prematura.

Cercetatorii au descoperit ca primele semne de imbatranire care apareau la varsta de 5 luni (echivalentul a 30 de ani umani) erau provocate de o crestere brusca a nivelului de oxigen si nitrogen din organism, ceea ce cauza distrugerea celulelor.

Dupa administrarea de melatonina, procesul de imbatranire a fost incetinit. Profesorul recomanda consumul de melatonina dupa varsta de 30 de ani, pentru a proteja celulele de atacurile care pot provoca moartea acestora.

O alta proprietate importanta a melatoninei este aceea de revitalizare a intregului sistem endocrin, asa cum a demonstrat cercetatorul elvetian Walter Pierpaoli.

Prin transplantarea glandei pineale de la un soarece tanar la unul batran, soarecele batran si-a recastigat vitalitatea si tineretea, pe care le-a pastrat pana la moarte, eveniment survenit dupa un timp cu peste 25 de procente mai indelungat decat durata medie de viata.

Pe de alta parte, atunci Pierpaoli a transplantat glanda pineala a unui soarece batran la unul tanar, acesta a imbatranit rapid, in contextul in care secretia de melatonina era deosebit de redusa.

Spre deosebire de alti antioxidanti, melatonina nu sufera un ciclu redox, deci nu are abilitatea moleculara de a suferi reduceri si oxidari reversibile si succesive.

Melatonina, odata oxidata, nu mai poate fi readusa la starea anterioara, astfel incat, in urma reactiei cu radicalii liberi, are capacitatea de a forma produsi finali stabili.

Astfel, melatonina face parte din categoria antioxidantilor “terminali” sau “de sacrificiu”, in prezent studiindu-se utilizarea sa in starile patologice asociate cu stresul oxidativ, in special in cele care insotesc procesul de imbatranire si degenerare: boala Parkinson, Alzheimer, ateroscleroza, etc.

Capsula cu melatonina se va administra cu 30-60 de minute inainte de culcare.

Doza recomandata este de 1 capsula. La recomandarea medicului se pot consuma pana la 3 capsule de melatonina.

Contraindicatii melatonina: Deoarece poate afecta puterea de concentrare, nu conduceti si nu manevrati utilaje dupa administrarea melatoninei.

Cereti sfatul medicului inainte de a consuma melatonina daca folositi antidepresive, antianxiolitice, anticoagulante, imunosuprimante, anticoncepționale hormonale sau suferiti de boli autoimune (de ex. artrita reumatoida), diabet sau boli manifestate prin spasme, deoarece melatonina poate interactiona cu medicamentele consumate, reducandu-le sau accentuandu-le efectul.

Cantitate: 180 capsule

Melatonin 1 mg Comenzi rapide prin telefon: 0762.242.717

Home > Produse Calivita > Melatonin 1 mg

Melatonin 1 mg (180 capsule)
Tagged on: