Home > Produse Calivita > URX

Astazi URX la oferta speciala. Apasa aici sa vezi…

URX este un produs ce contine D-manoza si merisoare,, combinate cu extracte de plante diuretice si antibacteriene (extract de urzici) pentru a asigura o protectia tractului urinar si rinichilor.

URX este un produs Calivita conceput dupa o formula proprie, contine un complex de plante:

urzica

strugurii ursului

frunze de Buchu

extract de merisor cu actiune si tropism specific asupra aparatului renal, cu efect diuretic, antiinflamator, imunomodulator, antimicrobian, decongestiv, antispastic, antialgic si care poate fi administrat ca adjuvant in tratamentul infectiilor urinare, cistite, prostatite, dar si pentru protectia tractului uro-genital (cei care frecventeaza bazinele de inot, strandurile, lucreaza in mediu umed sau stau mult cu picioarele pe suprafete reci, cand din conditii obiective nu pot urina ori de cate ori ar fi nevoie sau sunt meteorosensibili, cu intoleranta la frig si fac frecvent infectii uro-genitale).

Cumpara acum URX la cel mai mic pret de distributie de pe piata!

Astazi URX la oferta speciala. Apasa aici sa vezi…

Comenzi telefonice produse Calivita tel: 0762.242.717

Urzica (Urtica dioica), are actiune diuretica, decongestiva, antiinflamatorie, imunomodulatoare, antibacteriana, antilergica, hemostatica, antihemoragica.

Este renumita pentru efectul sau benefic in caz de infectii urinare, cistite, prostatite, litiaze renale, iar in uz extern in caz de rani greu vindecabile, eczeme, datorita efectului cicatrizant, regenerant.

Strugurii ursului (Arctostaphylos uva ursi), planta cu organo-tropism specific asupra aparatului uro-genital, datorita continutului de arbutina (substanta biologic activa) are actiune antiseptica, antinflamatorie, antiseptica, antiinfectioasa, antispastica, antialgica fiind folosita in medicina populara pentru tratarea infectiilor urinare, uretritelor, pielitelor, cistitelor, vaginitelor, candidozelor genitale, herpes genital, litiaza renala, prostatitre, etc

Frunze de Buchu (Agathosma betuline), au o istorie îndelungată în utilizarea lor ca dezinfectant urinar şi diuretic natural. Buchu a fost utilizat în infecţii şi inflamaţii ale tractului urinar, precum şi în inflamaţiile prostatei.

Frunzele plantei Buchu conţin 1-3,5 % uleiuri volatile şi flavonoide.

Acţiunea antiseptică asupra tracului urinar se datorează tocmai acestor uleiuri volatile, principalul fiind monoterpen disofenolul.

D-manoza este obtinuta din Afinul american (Vaccinium macrocarpon), eficienta impotriva bacteriei E.Colli. Manoza este o glucidă produsă şi în mod natural de celulele tractului urinar.

Bacteria E. Coli este acoperită cu un strat de protecţie, un tip de glicoproteină (o combinaţie între carbohidraţi şi proteine) numită lectină, care o ajută să se lege de pereţii interiori ai vezicii şi împiedică astfel eliminarea ei.

Moleculele de manoză acţionează ca nişte receptori, “invitând” E. Coli să se lege de ele şi să părăseacă ţesuturile epiteliale ale tractului urinar.

Apoi, bacteria este eliminată din organism prin urină. Astfel, D-manoza ajută la eliminarea bacteriilor fără a omorî nici măcar o singură bacterie, dăunătoare sau benefică organismului, deci nu distruge nici milioanele de bacterii “prietenoase” din tractul gastro-intestinal.

Merişorul (Vaccinium vitis idaea), coacazul de munte, a fost utilizat de popoarele indigene de sute de ani, sub diferite forme, în cazul infecţiilor urinare.

Merişorul conţine proantocianidine care inhibă aderarea bacteriei la epiteliul tractului urinar şi astfel împiedică multiplicarea acesteia necesară declanşării infecţiei.

Proprietăţile antiadezive ale merişorului au fost consemnate prima dată în anul 1998, de către dr. Amy Howell În 2002, prestigiosul Journal of American Medical Association relata faptul că merişorul nu are numai proprietăţi antiadezive, ci inhibă şi rezistenţa bacteriilor.

Năsturelul (Nasturtium Officinale) conţine cantităţi mari de glucozinolat, fosfaţi, iod, fier, vitamina C şi uleiuri volatile. Este eficient în infecţiile bacteriene, mai ales cele care afectează pielea şi tractul urinar.

Vitamina C obţinută din citrice are numeroase proprietăţi benefice binecunoscute.

În acest caz, contribuie la îndepărtarea infecţiei prin acidificarea urinei, creând astfel un mediu care inhibă dezvoltarea bacteriilor.

Vitamina C luptă împotriva infecţiilor urinare şi prin fortificarea generală a sistemului imunitar

D-manoza ajuta la reducerea infectiilor urinare recurente

Pornind de la ipoteza potrivit careia administrarea preventiva a D-manozei poate reduce episoadele infectioase urinare, un grup de cercetatori a urmarit timp de 6 luni eficienta substantei asupra unui grup de paciente cu infectii urinare recurente.

Studiul a cuprins un lot format din 308 femei dintre care 103 au fost tratate cu D-manoza – 200mg/zi, 103 au fost tratate cu antibiotic (nitrofurantoina) – 50mg/zi si 102 nu au urmat nicio forma de profilaxie.

Dupa 6 luni de tratament s-a observat ca 85% dintre femeile carora li s-a administrat D-manoza nu au prezentat recurente, cele care au urmat tratamentul cu antibiotice n-au mai contractat boala in proprtie de 79.6%, in timp ce doar la 39.2% dintre femeile fara profilaxie nu au mai aparut infectii urinare.

Merisorul potenteaza actiunea D-manozei

Fructele de merisor contin substante bioactive ca: flavonoide, antocianidine, acizi fenolici, taninuri, resveratrol, vitamina C, saruri minerale etc.

In anul 2004, Agentia Franceza pentru Securitatea Sanitara a Alimentelor (AFSSA) a recunoscut oficial ca merisoarele consumate sub forma de suc concentrat sau pulbere contribuie la diminuarea fixarii bacteriilor E. coli pe peretii cailor urinare.

Un studiu realizat in Finlanda, a demonstrat ca Merisorul, administrat de 5 ori pe saptamana (50ml de 3 ori/saptamana), vreme de cel putin 3 luni, duce la o reducere semnificativa a incidentei cistitelor bacteriene, in cazul a 150 de femei diagnosticate cu infectii urinare cauzate de Escherichia coli.

O tableta URX contine:
D-manoza…………..150 mg
Extract din fructe de merisor……100 mg (std.30% polifenoli)
Vitamina C…………………….20 mg
Extract din frunze de nasturel 4:1……17 mg
Extract din frunze de urzica…….100 mg (std.1% acid silicic)
Extract din frunze de Buchu 4:1…….30 mg
Extract din frunze de strugurii ursului 4:1…100 mg

Mod de administrare:
2-4 tablete pe zi sau conform sfatului medicului
Cantitate: 60 capsule

URX Comenzi rapide prin telefon: 0762.242.717

Home > Produse Calivita > URX

URX
Tagged on: